Premie

Salam ibu2.. Ada pengalaman menjaga baby pramatang x? Lahir 24 minggu

10 Các câu trả lời

Anak saya 33mggu, 1.4kg.. Sebulan lebih di nicu.. Mula2 mmg tak kuat.. Bila pikir baby, kita as a mum kena kuat.. Baby akan kuat kalau ibu kuat.. Jgn pikir atau dgr kata2 negatif.. Keep bg susu bdn.. (baby saya start bg susu melalui tiub then syringe, lpas tu baru direct (ambik masa juga utk ajar baby direct bfeed).. Now, da 5 bulan.. Igt, jgn dgr kata2 negatif (anak kecik sgt, tak ckup bulan, lmbat ke apa2 je la).. Kdg2 ayat simple tu buat kita down.. Ibu kuat ya..

5y trước

Skrg berat baby dah brp sis?

Ada..tp ms tu bby sy lahir 34minggu... Make sure mommies kena rajin bg susu pd bby tuk naikkn berat bdnnya..hgga berat blh capai 1.8kg br leh dischrge dr nicu 😉✌mg d pmudahkn segalanya...aamiin.. dan anknye sht selalu..aamiin... Oh ye..sy dh jwb soklan sis ttg mcmne nk naikkn berat bby dkt ruangan soklan sis sblm ni..hrp ianya mmbntu 😉✌mg mommies kuat....jika mommies kuat..in shaa Allah bby juge akn jd kuat mcm mommies dia juge 😉

5y trước

In shaa Allah blh tu sis..la ni dia dh 7bln kan... Pasti boleh 😉✌

Anak sy 31 minggu.. Mommy kena kuat k.. Mmg dia tiap minggu kena timbang utk tgk berat naik. Kena rajin2 bg susu. Bykkn doa utk baby sentiasa sihat Dan kuat. Sy Pun dekat sebulan lebih dkt hospital dlm berpantang lg hanya Ibu2 yg lahir prem jk tau penat nya tu turun naik hospital tp kita kena kuat utk anak. Semoga anak sentiasa sihat amin. Appointment hospital atau klinik jgn tinggal.

Ank sy dh dua, dua2 pn prem.. 28&29weeks..tp skg dh bsar 6&5thun dah.. Sy sebulan lbih jgk duk kt nicu tu sis.. sis kena kuat doa bnyk2 smga allah permudahkn..24weeks tuh sgt kcil sis..sis kna kuat wlau trpksa dok lma kt nicu tuh 😣😣.. Mental dn prsaan kna kuat..sy doa kn sis dn bby sentiasa sehat dn d permudahkn sgla ursan

5y trước

Ok, terima kasih sis.. sbb Audi kongsikan ilmu. Saya akan Cuba.. Doakan agar baby Saya sihat seperti anak2 yg lain yer

Ank sy 31 mggu..1.45kg..3 mggu di nicu..1 mggu lbh kt wad biasa sbb nk tggu berat dia 1.8kg..rajin susukn baby dan lps mandi slalu urut lembut bdn baby guna baby oil..nurse kt nicu yg ajar..alhamdulillah skrg dh 10 thn..

Wasalam.. Awalnya.. sy xda pnglmn jaga baby pramatang ni tapi sy doakan semoga akak keep strong untuk baby.. baby boleh rasakan semangat ibu dia tu, lagi la dia kuat. ♥️ inshaaAllah.. aamiin🤲

Bykkn bersabar.. pantau sentiasa baby cos klu premmies ada risiko SIDS & apnea.. premmies memerlukan special attention dr ibu..

5y trước

Allah.. Xsanggupnye sids tu 😭

ipar sy bsalin prem 24w.. bby 580g je... skrg bby msih kat nicu dh 3bulan lebih... berat skrg 1.8kg..

Anak saya 32 week,, anak di NICU ke?

4y trước

Boleh discharges dah ke? Anak berapa kilo dah?

Kenapa lahir 24 minggu tu sis?

5y trước

Jatuh kat toilet 😭