Ibu ada GDM

Salam, hi ibu semua..saya first pregnancy sekarang almost 14w dan nak confirm kalau ada gdm memang setiap hari kena ambil bsp ke?

12 Các câu trả lời

waalaikumussalam, tak perlu buat setiap hari pun melainkan kalau sis betul² nak check setiap pemakanan yg sis ambil tu buat spike gula ke tak. yg ni sis kena ada kit sendiri la utk check. tapi sanggup ke nak cucuk setiap hari 😂 biasanya kk akan set buat bsp seminggu sekali atau 2 minggu sekali je. boleh buat dekat kk atau buat sendiri je kat rumah tapi kena jujur tak boleh tipu. mudarat kat baby nanti. sy gdm on diet kena buat 2 minggu sekali dan bsp semua sy buat sendiri kat rumah. setiap kali cucuk sy akan snap gambar bukti result bacaan bsp. kotlah nanti² ada yg pertikaikan

saya baru balik appointment spital harini, sangkut gdm juga and 1st pregnancy. Doctor KK suruh buat 1 kali seminggu BSP yg 4x cucuk jari tu tapi doctor kat spital suruh buat hari2 tapi dua kali je cucuk jari.. saya gdm on diet 🥹 tapi depends on arahan doctor awak juga

sya gdm on diet control . masa bulan 7 sya buat bsp 2 kali . kali prtma sbb gula spike 7.3 lepas mkan roti canai dgn kuah dal, 2nd tu dah cun paling tinggi 6.0. bulan ni insha Allah skli ja sbb bacaan smua bwah pras normal.

Sy gdm on diet.. sy buat bsp sbulan skali..sis ikot arahan brpa kali doc kt klinik sis check up tu.. tp klu sis nk check hari2 utk pantauan sis pn xdak mslah..

gdm on diet biasanya 2mgu skli bt BSP..mcm Sy mcm tu la skrg..shri sblm g kk kna bt bsp..esknya review bsp..tp depend kpd arahan dktr awk la

sye 8 minggu confirm ada GDM, 8 minggu sampai sekarang 30 minggu , hari2 check kat rumah.hari2 cucuk😅, sye GDM on diet.

Kalau mcm sy setiap kali ada appointment/atau jumpa doktor,, sehari sebelom sy buat sbb diorg akan check

Saya 2 minggu sekali. Tp ada juga hari2 yg saya saja check, sbb nk tngk makanan apa yg buat gula naik 🤣

Biasanya takde la sampai everyday. Sometimes kena buat seminggu sekali atau 2 minggu sekali

Mcm sy sis, GDM on diet. Buat 2 minggu sekali BSP tu.