sendawakan baby

salam ibu. sampai umur berapa kena sendawakan baby and pakaikan minyak telon ?

3 Các câu trả lời

Anak saya sampai 7 bulan pun saya sendawakan sbb kalau lepas minum tepuk2 dia akan sendawa. Kadang dah gap susu lama then dia meniarap pun dgr bunyi dia sendawa mcm ada angin tolak sbb perut dia ditindih. Yg penting saya rasa selagi anak tak meragam kembung perut should be okay. Anak saya mmg tak pernah meragam sbb kembung sbb saya rajin sendawakan & sapu minyak telon sampai ke besar

kalau sendawa sy xsure sbb newborn mmg wajib buat smpai umur 2 bulan sy buat. pakaikan minyak telon sampai umur anak sy sethun pn sy still pakaikan minyak telon sbb suka bau dia