Susu sikit

Salam ibu knpe ye susu sy tak byk2 MCM org lain meriah susu..susu sy dari anak baru lahir MCM tu je dpt bila pam..DPT byk tu pun kedua belah payudara baru DPT byk tu..satu onz pun tak sampai anak menangis Jee kalau susu tak cukup bila dia isap..sy dah minum air msk byk MKN byk susu pun sy minum buah pun sy MKN..sy tak pam susu sbb sy bagi bby minum terus jer dkt payudara sy..MCM mna ye nk byk kn susu sedih nye rasa.. sy nk Anak sy minum susu badan Jee kalau blh.. Skrang anak sy baru masuk 3bln lgi MCM kuat susu..#bantusharing

Susu sikit
2 Các câu trả lời

jgn salah faham. amaun yg awk tnjuk ni bukan amaun sebenar yg bdn produce. ni amaun yg pam boleh keluarkan. beza disitu. klu bby tak kenyang kena check balik brp lama sekali feeding. nk bg bby kenyang, sekali feeding dlm 30-45minit utk dpt hindmilk (lemak). klu sekejap bby menyusu mmg bby tak kenyang. check semula lekapan, mulut bby if ada tongue tie.

2mo trước

sblm bg direct feed, cuba picit sikit nipple bg keluar susu, then baru bg bby hisap. and awk blh ampu breast bg pressure dkt areola.

cuba try check klu² saluran susu tersumbat. rendam dlm air suam+epsom salt. dah cuba marmet? takut² pam susu tu x efisien utk kluarkan susu.. mood kena happy baru susu banyak.menyusu dengan tenang.. dgr lagu ka..layan netflix ka..

2mo trước

Sy first pam mmg camni Jgk..Sy try MKN byk2. MKN kurma minum susu minum air byk2..tungku KT breast tu KLU boleh.cptla susu kluar. alhamdulillah sebelah breast DPT 5 onz..tp lama lah pam tu dlm 35 minit ke 40 minit.kalau breast keras..sekejap je dah penuh. yg penting jgn stress2 ibu ye....kena tenang masa pam tu kalau boleh.ibu mana yg xnk anak sndri minum susu ibukn..