Berapa oz susu

Salam ibu ibu, anak saya baby boy dan dia mmg kerap menyusu (sejam sekali) dari lahir sampai sekarang 3 bulan. Saya dh nk start hantar pada pengasuh, klau bagi susu 2oz setiap sejam ok ke? saya takut baby saya lapar #pleasehelp #firstmom #firstbaby #seriusnanya

2 Các câu trả lời

Same mcm anak sy baby boy gak umo 3 bulan n mmg kerap menyusu..Kadang² bagi susu 2oz cukup tapi kadang² xckup..Sbb bila time dia tgh lapar buat susu 2oz xckup dia merengek,so terpaksa buat lgi susu 1oz baru dia senyap..Baru dia rasa kenyang,sbb klaw dia xkenyang dia akan melalak jew xbenti²..Dokte pun ade ckp baby umo 3 bulan ni mmg kerap menyusu n kena tambah oz susu nye..

biasanya Ada suggestion Oz Susu d tin Susu ikut umur baby sis. Cuba cek situ.