32 weeks 5 days

Salam & hye gais.. im new here..im 26yrs old.. im preggy in 32 weeks 5 days... its my second baby.. just another weeks to be face..? i have a gdm n have an anemia bcoz i am a thalasemia carrier..?i never have a gdm before... so this is really a new experience for me.. anyone have a same state with me here? wish that i could deliver in normal..? im so nervous n scare when people said about czer ?...

6 Các câu trả lời

Sy pun gdm msa pregnant 2nd baby.. & sya on ubat kencing manis.. Once dh on ubat kena deliver baby @ 38w scra induce.. Alhamdulillah sy besalin normal.. Induce ubat dh 4cm sy msh tk rasa sakit tp Dr dh suruh msuk labour room lps ja pecah ketuban bru sakit.. Sejam ja kat labour room sy dh besalin.. Tp sy tkda la anemia.. Better sis bincang dgn doktor & please jgn stress fikir kemungkinan yg blum pasti sbb ksian baby kat dlm.. Pa pun Smoga Allah permudahkan urusan bersalin sis nti.. Aamiin

5y trước

In sha Allah sis.. Smoga semua nya baik2 ja utk sis & baby.. Sy byk fmly yg ada gdm kira keturunan la.. Kwn2 pun ramai alhamdulillah semua besalin normal.. Yg tkda gdm pula yg kena czer.. Semua tu Allah dh tentukan sis.. Jd jgn fikir yg bkn2 la ya.. Yg pting sis enjoy moment pregnant nie.. Nti dh besalin mst rindu.. Dan ingt kjp lgi nk jumpa baby dh.. So tk yah la fikir bkn2 k.. 😉

Hi....sama la kita. saya pun gdm dan anemia sbb talassemia carrier. sy kena guna insulin. doc advice utk bersalin plg lewat 38weeks. tp akan cuba induce dulu. kalau x boleh normal baru la czer. biasanya kalau gula u terkawal doc takkan terus nk czer. jgn risau dgn cerita yg tak pasti. lebih baik awk bincang dgn doc. risau2 nanti takut dpt darah tinggi pulak 😥

4y trước

Sama mcm sy... talasssemia & kencing manis. Skrg sy dh 32 weeks ++ . X sabar nk bersalin sbb dh x larat.. huhu

Doa banyak² sis..mudahan sis dipermudahkan..sy mama anak 3 dan tiga² opret..baru lagi 3 bulan lepas..Alhamdulillah syukur juga dipermudahkan..jgn risau..think positive ok..

Semoga dipermudahkan urusan ye sis. Allahumma Aamiin 🤲🏻💕

same goes with me. thalassemia carrier and now gdm on metformin.

semoga dipermudahkan urusan bersalin 💕