Assalamualaikum ,

Salam haii semua ..Saya nak tanya sapa kat sini ada pengalaman macam saya?? saya macam takut nak p kk buka buku pink . Sebab saya baru saja bersalin bulan 3 harituu ..anak pertama baru nak masuk 7bulan.. sekarang ni saya mengandung dah 7weeks .. anak no 2 ..saya takut misi marah😌 .. #ingintahu #pleasehelp

10 Các câu trả lời

Tak perlu takut. Dia bising pun sekejap je. Lagi pun dia bukan boleh buat apa pun. Procedure check up tetap kena buat. Rezeki Allah nak bagi. Tahun 2009, anak no. 1 saya 5 bulan.. saya mengandung anak no. 2. (Makan pil perancang, tapi mengandung jugak) Tahun 2010, anak no. 2 saya 7 bulan.. saya mengandung anak no. 3 (ambik injection family planning, doc yang suggest. Lepas tu, mengandung jugak) Tahun 2012, dah ada 3 orang anak beza umur masing2 setahun lebih. Kalau Allah nak bagi rezeki, pakai apa pun untuk cegah pregnancy, tak kan jadi. Bersyukur, ada orang usaha tapi belum rezeki.. Pedulikan apa orang nak kata. Yang penting fizikal & mental mummy kena kuat. Good luck, Mummy! 💞

3y trước

tqqq 🥰🥰🥰💕

Takpe sis pegi je buka buku,jangan takut dengan misi kalau dia bising pun pekakkan ja telinga,nak buat macammana dah rezeki.Tapi sis sendiri la mental dan fizikal kena kuat sebab anak kecik lagi dan kita dah kena lalui fasa kehamilan,macam anak kedua saya 1 thun 6 bulan dan sekarang saya hamil anak ke3 23 weeks memang penat sikit la dengan anak merap lagi..serik sikit la tapi kena sabar dan lalui juga,mujur suami banyak membantu..pengajaran skit untuk saya mungkin lepasni kena merancang betul2 bagi badan dan mental ready untuk anak seterusnya bia 2 tahun ke atas ke kan😁terpulang pada masing masing.semoga dipermudahkan urusan ya sis.

3y trước

tqq sis .. bagi semangat kat saya .. bulan 11 ni baru nak p buka buku 🥰🥰🥰

klu nurse tu marah sis cakap NGN nurse tu saye pun tak tau dah rezeki dan juga yang tanggung mkn minum anak anak saya suami saye bukan nurse dan yang akan bersalin sakit pun saya ,, bgi saya sis nurse xde hak nak marah dorg hanya boleh bgi tau risiko dan juga nasihat dorg bukan tuhan dan bukan yg kita kna ikut dorg 100% ..

3y trước

Sis g je buka buku pink..Sy masa dpt tahu pregnant no 3 nie anak yg kedua sy baru 6 bln lpas tu sy g buku pink nurse tk marah pun cuma dia bagi nasihat supaya jarak kn kehamilan skrg anak kedua sy dh 10 bln kandungan sy pun dh nk masok 5 bln ..Nurse bising pun skjp je sis😊

Hi mommy ♥️ . tahun ni bersalin tahun ni jugak mengandung , alham dulilah rezeki allah nak bagi ☺️ . Yess kita sama . anak baru 6bulan . sekarang pregnant 5week 😆 . Syukur misi tak marah tapi , doc akan bebel sebab anak masih kecik 🤣. takpe sis , rezeki allah sentiase berfikiran yang baik baik 😘 .

3y trước

haiii geng 🥰🤭 hehehe ..btw tqq 🥰💕

Dlu ank first sy 8bulan,sy pregnat lagi. Tkut pnya pasal bukak buku pink msa sy dh 6bulan lebih😂misi mrah tnya sy xkan xthu period ke x, xde alahan muntah ke x. Sy ckp xde alahan n mmg xperiod sejak bsalin😆 apa pn mmg nk kena bukak buku tu. Bia dia bsing skali je msa bukak buku lepas tu ok dah

3y trước

hehehe ..okeyhh sis ..tqq 🥰🥰🥰💕

jarang dgr nurse mrh..hbis kuat pun diorg nasihat,lps ni merancang trs ..😊 diorg akn ckp,ank kcik lg😅..sy pernah lalui ..apa² think positive..jgn emosi terggu krn prsaan takut .klo takut nk buka buku pink skrg,buka lmbt ckit..tgu kndungan msuk 3-4 bln.xdelh trsa sgt msa nk menggu..😊

3y trước

xpa,lmbt ckit xpa..asalkn jg mkn dan mnm..jgn bt kja berat²..tc ya..😊❤️

Saya pun sama takut nak buka buku pink sbb takut nurse tu marah dh la garang. Dia suru saya jarakkan anak sampai 5tahun padahal masa anak pertama bersalin normal shj takda masalah. Skrg pregg anak no 2 baru 9weeks, anak pertama dh 2 tahun lebih. Takut😭

3y trước

biaq betoii smpai 5tahun.. tqq sis 💕🥰

tak payah risau la. misi bising pun dia tetap tak boleh nak buat apa2. bising sekejap je. mungkin nanti awak boleh pertimbangkan guna perancang ke. btw, tahniah dpt baby lg. take care ye

3y trước

welcome sis .. insyaallah saya kuat 💪🥰

bagus la anak pertama dah 7 bulan .. adik ipar saya anak 5 bulan dia pregnant 4 bulan alhamdulillah semua ok

3y trước

yaaa .. tqq sis lega dengar 🥰🥰

sis sama macam saya , anak first baru 9 bulan , saya dah pregnant 8minggu

3y trước

Aamiinn mudah²an