tompokan darah/spotting

Salam hai semua nk tnya ada ke yg prgnant 12week keluar tompok darah xbnyk cuma kdg2 ja keluar .tu tanda dia apa yea? adakah kandungan saya selamat? #risauakankandungan #babyfirst

6 Các câu trả lời

Setiap kali ada spotting, kena terus pgi jumpa doctor. check kandungan. tak kesah la bnyk ke tak. takut ada apa2. sbb tak sptutnya ada kluar spotting wlaupun ada je yg normal mmg akan kluar spotting masa pregnant. tpi bnyk jugak kes kena jumpa doctor sbb takut kita jenis rahim yg fragile. sya pernah mcm tu jugak, stiap kali kluar tompok2 mcm tu, stiap kali tu la jmpa doctor. sekrang tgh makan ubat kuat rahim, takda dah kluar mcm tu. Kalau keluar darah merah fresh tu kena jumpa doctor ye. yg tu bahaya .

3mo trước

saya pun mkn ubat kuat rahim duphaston...x de dah spotting

saya haritu spotting coklat cair, trs jumpa dktr, alhamdulillah kandungan ok, dktr ckp mgkin terlalu lama dduk dlm kereta lepastu terhentak sbb msetu hntar mil umrah mmg jauh pjalanan.. sis pergi check dktr ya

tak siapa akan tahu selagi awak tak check dengan doktor. banyak possible causes.

jumpa dktr . semua spotting byk possibilities

Tiap kali kluar darah pergi PAC trus