Horlicks boleh sebabkan gdm atau tak.

Salam, hai semua ibu hamil,boleh tak time mengandung minum horlicks sebagai ganti susu.. ke manis sangat.takot sangkut kencing manis pula. tapi ni je yang boleh telan.. susu lain can not go .

Horlicks boleh sebabkan gdm atau tak.
2 Các câu trả lời

Elakkan minum minumam 3 in 1 sbb sangat tinggi kandungan gula. Even normal person, yg tak pregnant pon boleh lekat “diabetes” sebab habit / amalkan 3 in 1 ni. Kalau awak teringin, beli yg awak normal pack, so boleh control tahap manis dia.

3 in 1 ni xelok sgt sis. Mmg kandungan gula tggi. 1 lg kalau sis mnum dgn susu tin seeloknya selang2 laa. Dan jgn bancuh pekat sgt. Mnum susu tin ni lg cpt lekat haa.