gdm besalin awal 2mingu dr due

Salam / hai mamy2..semalam cek up comfirm kene besalin awal 2 mingu dr due asal...so nk tnye...memang akan rase skit ke...atau die bg induce tuk besalin awal...plz mamy..share klo ade pengalaman....

1 Trả lời

Saya dlu pon kne bersalin awal 2 mnggu.. Sbb gdm n on insulin.. Pergi hospital mmg x de rse sakit apa pon.. Melenggang.. Gelak2.. Smpai lh dia check CTG scan.. Sbb tak rse sakit.. So kne masuk ubat induce.. Saya masuk Ikut bawah.. Ubat 1st tak rse sakit pon.. Bukaan pon baru 2 cm.. Masuk ubat kedua.. Baru rse sakit.. Sakit dia sikit2 dtg.. Contraction makin kuat bila mlm.. Alhamdulillah.. Bersalin mlm tu jugak.. Hihi.. Ada org masuk ubat ke 3 pon x buka2 lg bukaan.. Setiap org lain2..

5y trước

Ye ke...aduhh seram nie...memang kite kene serah diri..trus ye...bile cukup time