Sakit gigi tidak boleh bawa bincang

Salam hai ibu² semua ada tak kat sini pernah arau tgh mengalami sakit gigi...btw sy tgh preggy anak kedua...dulu masa preggy anak pertama usia kandungan 7 bulan baru ada sakit gigi...ini trimester 1 dah dapat rasa sakit gigi...ada sehari tuu sakit dr siang hingga ke malam sampai susah nak tido...bole tak suggestkan kat sy ubat titis or ubat telan yg selamat untuk ibu preggy yg sakit gigi ni...sbb sy dah x tahan asyik sakit je😭#SeriusTanya #bantujawab #ingintahu

3 Các câu trả lời

utk ubat tahan sakit pn boleh makan paracetamol sbb yg tu selamat. tp sebaiknya sy sarankan jumpa dentist sbb rawatan gigi in general selamat je utk ibu mengandung tak kira trimester ke berapa. just xray je yg kita tak suggest sbb risk of exposure kat baby. kebanyakan sakit gigi hanya akan hilang lepas dptkan rawatan: tampal/cabut/scaling/rawatan akar emergency. risau kalau sekadar makan ubat tahan sakit boleh melarat kpd jangkitan. semoga cepat sembuh puan. sekian nasihat dari dentist hehe

5mo trước

okee thank you sis ☺️

Sis boleh ambil paracetamol utk kurangkan rasa sakit tu

apa2 tny doktor ubat yg bersesuaian utk ibu pregnant