Contraction

Salam, due date saya 30th April nnt, sekarang saya 37 weeks and 5 days. And ni anak pertama saya😊. Boleh tau, time 37 weeks ni possible ke kite boleh rasa mcm false contraction? Sbb kadang kadang saya rasa mcm tegang di perut. And baby saya consistent bile scan baby besar 2 minggu dr sepatutnye. Terima kasih.#firstmom #firstbaby #pleasehelp

2 Các câu trả lời

possible..sbb sy pernah kenam pergi hsopital kena halau balik masa tu 37 weeks+ 😂 sekali baby mmg nk ikut due. ank kedua keluar lepas sehari due. ank ketiga sehari sebelum due tak taula ank ke4 camne pulak. apapun keep berdoa semoga dimudahkan urusan dan sentiasa positif. kalau boleh jgn difikirkan sgt takut utk bersalin tu. tp kena alert juga utk contraction (sy time tu guna app utk ukur jarak masa contrasction) kalau selang tu kerap dan makin pendek mmg kena berjaga2

1y trước

InshaAllah semoga dimudahkan urusan bersalin. baby keluar lepas Ramadhan🥰

Due kita sama, and first baby jugak. tapi doc ckp baby sy kecil sikit dr minggu dia. Tapi takpe insyaallah takde pape semoga dipermudahkan segala urusan bersalin kita nanti 🥰

1y trước

insyaAllah..semoga urusan kite dua dan baby kite dua sihat hingga besar nnt! amiinn