Susu formula

Salam buat semua ibu ibu yang kuat, yang tetap semangat memberikan yg terbaik buat anak anda. Sy ada soalan. Susu apa yang ibu2 try untuk bg kepada baby? Sbb sy dh try n eror. Tapi hampir putus asa nk bg susu formula pada baby sy sbb smua mcm x serasi, atau sy yng kerap tukar susu walhal baby ok je cuma perlukab masa? Sy sertakan brand susu and feedback dr baby sy. Anmum : kembung (minum 1minggu) Frisolac : taik dia terlalu cair macam air (3 hari) Dugro : cirit birit (3 hari) Lactogen : taik dia tak ok dan cepat muntah susu(3 hari) Dutch baby : muntah susu + taik otw ke hijau (1minggu) Similic LF : sembelit (ongoing, 2hari) #firstmom #bantujawab

5 Các câu trả lời

Saya mixed feeding. So far bagi similac LF okay. Kuning pun turun cepat. Berak taik cantik.. takpe sis, baby semua lain2. Keep trying okay. You got this! 💪🏻

Tbh ni la cabaran klu bg fm. lactogen - najis xok tu mcm mana? sbb ank sy minum tu juga. and muntah tu kuantiti byk ke?

4t trước

najis dia ketul2 kecik.. dia muntahkan hampir separuh dr susu yang dia minum. walaupun dh minum lama. kdg boleh muntah lagi .

Saya bg anak saya minum susu morinaga sbb rasanya seakan susu ibu… hari2 berak

2t trước

Saya pon bg susu morinaga. Hari hari berak heheh

Cuba try Enfalac GE...

sy bagi susu Nan