perancang keluarga

salam. boleh tak share perancang mne yg terbaik & selamat. Bila tnye suami dia ckp rancang sendiri. Tapi saya yg takut rancang sendiri ni kang tibe2 lekat. Anak bru umur sebulan lebihhh. Mohon penjelasan bagi yg pngalaman dah ambil perancang

2 Các câu trả lời

wslm,mana² perancang pun ada tahap peratus keberkesanan menghalang kehamilan. anak pertama sy ambil pil perancang 2 bulan lepas bersalin. anak sy umur 2th 3bulan sy stop dan rancang sendiri. anak umur 6 tahun baru sy pregnant lg. bersalin anak kedua umur 2 bulan sy ambil perancang pil juga. umur anak 1th 8 bulan sy stop dan try merancang sendiri juga. anak kedua umur 2th 1bulan sy pregnant yg skrg. jd nasihat sy sis try la mana² jenis perancang kehamilan yg serasi dgn sis. boleh try pil dulu,kalau tak sesuai inject depo.

Sy guna inject depo