Hari subur

Salam.. boleh tak Ibu2 tolong kirakan hari subur yg sesuai untuk saya pregnant? Period saya jenis tak teratur. #pleasehelp #ingintahu #pejuang_garisDua

Hari subur
12 Các câu trả lời

Insha Allah.. walaupun ovum hanya bertahan. selama 1hari. kuasa Allah, airmani boleh berenang selama 3hari.. kami pon pakai apps yg sama mcm tu.. 1st years mula2 kami terlalu zero sangat2 tentang graf ovulation.. sy sentiasa updated note (t'masuk mood,cairan) tu semua. sy setup 6hari period. bila stop je terus tekan button stop then riki tarikh ovulation.. sy amalkan 3hari sebelom tarikh telur tu utk bersama tapi tak ejaculation.. dan sy paksa makan, asparagus, bawang puteh bakar rendam madu, daging merah, susu dan kurma. sehari sebelom sy kerapkan bersama dan pada harinya dan sehari selepas utk ejaculation. itu petua yg sy baca. ada yg kata bukan kita tak boleh mengandung, tapi kita tak peka tentang graf ovulation.. just my 2cent..

kalau ikut apps, 17hb tu waktu subur. tapi sejak 12hb lagi dah boleh kerap bersama dah. Ada juga yg ikut apps ni, tapi tak juga hamil sbb kena tahu bila WAKTU tepat ovum isteri dilepaskan, dengan tengok ada lendir macam putih telur mentah tu. beli juga Ovulation (LH) Test Strips untuk cek waktu kepekatan kesuburan tu. Doc advised sy mcm tu masa TTC. all the best. jngn putus asa tau. Cuba hingga jaya. InsyaAllah

Mcm saya period pon tak teratur lps kahwin dan doktor pakar sakit puan detect ada pcos dkt ovary kanan tp baru develop, jd kerapkan bersama. Sbb period tak teratur pakai strip check ovulation agak tricky.. Alhamdulillah rezeki baru berhenti kerja masa ni terus melekat. Dapat tahu pregnant masa dah 8 weeks sbb takde alahan. In shaa Allah ada rezeki sis soon aamiin ya Rab ❤️

Sebelum ni sy guna app ni jugak utk track hari subur. Setahun cuba ikut hari subur dalam app ni tapi takda rezeki jugak. Lepastu sy banyak membaca tentang cara tahu hari subur dengan badan sendiri. Salah satunya badan terasa agak panas dan vagina keluar cecair jernih, selalu rasa basah. Sy guna tips ni, alhamdulillah rezeki sy lepas 2 bulan mencuba. ☺️

Kalau period tak teratur, susah Kalau bergantung pada app semata. Better guna test strip opk tu utk tahu waktu subur. And tips dia, xleh tunggu opk positif baru bersama, kena start bersama beberapa hari sebelum opk positif. Utk increase chance pregnant

x perlu ikut sngt...x dpt caya calender kalau jenis period x teratur ni...Sy mmg jenis period x teratur dr sblm kwen dh.Tawakal saja insyaallah lmbt atau cpt ade lh rezeki tu....Sy cakap ikut pengalaman sy sendiri ye...☺

sy pun period tak teratur sis.. tp tgk apps, klu dh hbs je period around seminggu lps tu kerapkan je.. lps tu try amalkan suami isteri minum air rendaman kulit kayu manis. alhamdulillah rezeki

Kalau period tk teratur susah utk rely dgn app mcm ni, kena test guna ovulation test strip tu setiap hari utk cari waktu subur. All the best puan, rezeki takkan salah alamat.

3y trước

saya pernah cek pakai ovulation test. tapi subur masa 2 3 hari nak period.

Macam sy kalau period tak teratur, sy buat hari2. Tapi sepatutnya kena rehat2 tapi malas nak guna opk bagai, mmg sy cuba je setiap hari 😅

terbalik plak. sy download apps ni sebab nk tau hari subur n cuba elak, tp terlekat pulak.🤣

3y trước

sma..gne untuk elak..tpi melekat pulak..rzki..