Irregular Period, UPT+ve bila?

Salam. boleh share pengalaman utk irregular period, berapa lama ambik masa dri next missed period sampai jumpa upt +ve? Contoh saya, today cycle dah 62hari, last period 24/6. anggaran next period 7/8 tapi dah 2w lewat period. test upt masih -ve. #SeriusTanya

5 Các câu trả lời

mcm saya dulu pun tak pasti sis, tiba ja +ve , pdhal period mmg lambat mcm awak, siap p klinik nak betulkan period, sblm makan tuh siap test takut +ve , tapi tak so makan je ubat 21hari tuh, tapi tiba rasa something, mimpi baby, cari nama anak, terus buat n mmg +ve . 😅 .

4t trước

inshaAllah ada rezeki tuh, just jgn bharap sgt je tau sbb takut kita kecewa, tapi kalau da mmg lama sgt n tak pernah miss mcm ni, maybe nak lekat tuh ye, tapi amik masa sikit ke kan.

depends on irregular tu macam mana. saya dulu 5-6 minggu lepas last period. test pun sebab rasa macam nak period tapi lama sangat period tak datang2. selagi belum period, test je every week. atau kalau jarang bersama suami, test 2-3 minggu lepas last bersama.

Klu irregular period mmg ssh nk tau kcuali mmg sis track waktu subur then boleh test waktu DPO15 ke atas.. tp klu xde track, blh je test upt slagi x period

ikut edd sy sy 56hari. tp sy sedar sy pregnant masa kandungan dh 9w

saya 2 bulan missed period baru pregnant , period irregular

4t trước

sama dngn sy