takut ubat

Salam. Ada tak dalam kalangan mommy kat sini pregnant tp jenis takut ubat. Tkt sgt nak telan acid folic pun tk mampu. Ada alternatif lain tk selain makan acid folic jenis pil ? Pleaseeeee

43 Các câu trả lời

sme la sy... kalau dpt telan sendawe 1taman blh dgr 😅.. skrg y mkn maltofer jr sbb die kunyah. xyah telan seketol2..

Sy dulu pun susah makan ubat, tapi sejak pregnant mudah jer nak telan ubat. Demi anak, kuatkan semangat.

Sama la dengann saya takot makan ubat nasib laa asid folid kecikk je boleh laa telan jugakk.. Haha

Wslm.. xde alternatif sis.. nnt dh masuk 2nd trimester lg banyak / lg besar vitamin kena mkn..

Sama la dengann saya takot makan ubat nasib laa asid folid kecikk je boleh laa telan jugakk..

folic asid sgt pnting..jauhkn rasa takut nk mkn folic asid tu..x rasa ape pn folic asid tu

Sama...kadang tak makan...hhha...sebab sy jenis takut ubat ngan takut cucuk🤦‍♀️

Mkn mknn yg tggi acid folic sis..search kt google..acid folic penting sgt..jgn skip mkn

X takut.. Suka makan ubat. Klu terlupa makan tu leh buat kerisauan berganda²..

Sy minum susu yg mengandungi asid folic sekali..senang sekali tekan je..hihi