Muntah hijau

Salam. Ada ke sesiapa pernah muntah hijau time pregnant? Normal ke? #firsttimemuntahhijau #11weeks

2 Các câu trả lời

Saya pernah masa mengandungkan twin dan saya rasa x normal kalau berlanjutan… color hijau dan rasa pahit.. sbb perut kosong dah xde mknn nak keluar.. kena byk minum air dan mkn jgk sikit sbb perut x bole terlalu kosong.. saya sampai masuk ward masuk air sbb dah teruk sgt.. dehydrated… jaga diri!

Muntah hijau tu sebab muntah yg mengandungi bile @ cecaie hempedu dlm perut. Rasa dia pahit2. Bila perut tak ada apa2 utk dicerna, akan ada tindakbalas muntah keluar warna hijau ni