Makan selain nasi n lauk2

Salam.. ada ke ibu2 yg xleh makan nasi.. lauk2..ikan ayam semua xblh?

10 Các câu trả lời

Wasalam. Samalah sy pun masa pregnant start Weeks 6 langsung takboleh makan nasik. Takboleh telan terus rasa loya kembang tekak nakmuntah. Cuma boleh makan burger pizza kueytiaw dgn meesup mcmtu je. Skrg dh Weeks 10 slow2 dah boleh makan nasik sikit2. Cume yg mak masak atau orglain masak je boleh telan. Kalau yg sendiri masak takleh telan loye nakmuntah 🤢😅

Wsalam. Ya normal la tu. Sy dulu makan kekacang, lempeng cicah susu, bancuh nestum, makan roti cicah air milo, makan biskut sapu nutella.. apa2 sahaja yg boleh buat kenyang walaupun sekejap 🥺 sekarang dah 12w baru bole makan nasi tu pun sesuap dua je

klau x leh makan nasi mkn la buah, roti, biskut, mee, bihun, kuey teow.. sy pun x leh mkn nasi tapi sy ganti dgn bihun apa semua tu.. tu pun sumber karbo jgk.. asalkan makanan yg sihat ok jerrr.. jngn mkn junk food hari² sdh laa.. klau sekali dua tu ok laa..

Sis dh brapa week ye?Xpa tu,nnti pndai lh hilang alahan tu,slow2 sis.Boleh mkn roti bun,pegi bakery.Mkn yg berkhasiat,mkn buah-buahan.Minum air holick.

Saya tak boleh makan nasi, tgk dan bau pon tak boleh tapi lama lama dah hilang.. W9 dah boleh makan mcm biasa ☺️

Sy pregnant kalini mmg xboleh nk telan nasi. Sesuap 2 je jadi sy ganti dgn buah, roti, sayur & kekacang

sama dengan saya.. kadang2 klau dah lama x mkn nasi.. boleh mkn nasi kosong dgn sambal ikan bilis je

Saya pun same...lauk2 yg masak dgn bawang tumis2 semua tak boleh masuk. Bau je dah mual. 😅

cuba try nasi goreng..sebab sy haritu nasi plain memang xbole telan.

saya makan biskut lemak cicah milo panas ... makan kacang kacang ...