Iugs scan untuk bile scan

Salam ,ad sape2 tahu ape maksud IUGS scan??

2 Các câu trả lời

oh saya pun iugs. saya iui yang pertama kali. memula spotting 4 hari hari seterusnya bleeding macam darah period + bebenang. nak sahihkan kandungan saya buat tvs. tapi doctor tak pasti. kena datang lagi 2 minggu untuk sahkan. pada scan tu doctor tulis iugs. ada dot kecik.

IUGS scan bermakna intrauterine gestational sac, aka dpt dilihat kandungan dalam rahim.

3y trước

eh tk sama je. scan atas perut tu lah dpt check IUGS tu ke tk. IUGS bkn jenis scan lain. cuma nk tentukan kantung tu ada dlm rahim ke tk je. klu doktor tulis IUGS kt gmbr ultrasound tu, maknanya alhamdulillah kandungan normal sbb kantung dlm rahim. ada dua jenis scan je, scan atas perut dgn scan masuk ikut kemaluan tu (TVS).