Helpppp sakit tulang rusuk

Sakit tulang rusuk sebab setiap kli baring, baby mcm luruskn kaki dia.. sejak masuk 8bulan ni, makin kuat tendangan tu... ada tips x?

4 Các câu trả lời

Ermm tulang rusuk kan sis.. bukan tulang pelvic? Klo rusuk tu biasa sis.. baby nk bgtw ibu yg kaki dia dah kuat.. 🫢 Sy baca petua org tua2.. dorg ikat kt rusuk tu.. spya baby ada limit. Sis blh juga beli pregnancy support belt.. bli yg size bsr skit... yg tu pn ok membantu.., Sy just letak tgn kt situ sblm dia menendang... kdg2 tolak pelahan2 dia. Tp hati2 la cara ni.. bhya skit.

sya 8bulan kandungan selalu dpat tendangan kuat kat tulang rusuk tu,,, kadang terjerit tnpa sengaja sbb terkejut + sakit laki ingat dah nk bersalin hahaha dngan pantas nya laki pegang perut sya dngan perkataan ( mau bersalin sdah ka ) padahal baby tendang tulang rusuk😂😂😂😂

saya pun macam tu jugak masa masuk 8 bulan ritu , sakit sakit bahagian tulang rusuk . saya urut sikit² je dan letak minyak bg lega then tiap kali nak bangun atau mengiring kena slow² . kalau tak nanti makin bertambah sakit .

takde. mmg kena tahan je. n bykkn bergerak or berjalan tp slow2