paksa bersalin

Sakit tak kalau kena masuk ubat untuk paksa bersalin..😭

44 Các câu trả lời

saya baru lepas bersalin and kena induce pd 40w2d..masa masuk kan ubat tu sakit sikit je. lepas tu 4 jam baru start rasa sakit. ambil masa sehari jugak la contraction nya. induce 19/3 jam 1ptg bersalin 2.40 jam 20/3

Sy dpksa bsalin 37 mggu. Kul 6 pgi masuk ubt. Kul 9 dh mula rasa sakit.. Kul 2 dktor pecahkan air ketuban. Lpas tu.. Terus sakit sgt2.. Bersalin kul 3.50 ptg..

Masuk ubat x sakit tapi sakit contraction tu sama je sakit dia masuk ubat ke x. Dua kali bersalin dah. 1st masuk ubat 2nd natural. Dua dua sama sakit je

part paling sakit tu time contraction makin kerap, tp dah siap teran keluarkan baby dah x rasa sakit dah. rasa nak tido je masa tu sbb letih sgt

Tak sakit sgt pun contraction pun sikit sikit je . Bila dia drip induce tu yang sakit . I terpaksa buat macam tu sebab ketuban kurang baby first

sy bukaan 3 cm lepas tu takde bukaan. kena induce. tapi siap dah ambil epidural. so ada contraction kuat tapi tak sakit pun. ada pun sikit

sy kena induce jugak. tapi anak first, so tak tau tahap kesakitan tu sebab induce atau contraction nak bersalin tu memang sakit 🤣

sakit jugak..sbb dia macam paksa kan tp if cepatkan proses untuk bersalin..its okey redha jer..skejap jer baby dah keluar..

pade saye sakit. cume xd lah sakit yang tahap teruk. sebab proses masok ubat to memang akan membuahkan hasil dalam 1 jam

Ikut pengalaman sy..sebab terpaksa bersalin 38weeks..mmng sakit la . Time 5cm tu yg xdpat tahan sakitnya....