32week preggy

Sakit bawah perut.. Ngilu² ..apa ni.. Brpa jam dh tahan rasa ni

1 Trả lời

Sbb rahim semakin membesar and baby pun active waktu ni, biasanya kita akan rasa sakit or ngilu mcm tu. Even ligament perut akan rasa sakit rahim semakin membesar. Tapi kalau terlalu sakit x tahan, better jumpa doctor dulu for further checking. Kalau contractions bersalin, kita akan rasa perut mengeras (terasa berat) setiap 20, 15, 10 minit dan semakin kerap. Better monitor badan ibu and check dgn doctor kalau ada tanda nak bersalin juga.