Sekadar Kongsian

saja kongsi , saya tak sabar nak beranak tapi dalam masa yang sama takut sakit beranak tu 🤣 bila tengok tiktok ibu ibu yang beranak baby dorang comel comel jadi tak sabar nak beranak sebab nak ada baby sendiri semangat diri ni berkobar kobar ye 🤭nak bau baby semua hehehe. tapi tula bila dengar pengalaman dorang sakit itu ini buat rasa takut pulak 🤭 . due date saya bln 9 sekarang 31 weeks . doakan saya dipermudahkan urusan bersalin nanti ye ibu ibu semua 🤲🙂 . saya pun doakan ibu ibu yang akan bersalin dipermudahkan urusan semua 🫰#firstmom

6 Các câu trả lời

sy pon sama.nebes tp excited nk bsalin. due 2/10 tp rasa mcm dh dekat je. tahun lps bru bsalin bln 1,normal. sakit ya amat.. tp x serikk.. ni nk rasa lg.. x tau la. tp lps dgr suara ank.. hilang semua rasa tu.. lega ya amat.. lalui je rasa tu,9 bulan kita dh hadap.. tinggal sikit lg nk smpi penghujung.. kuat yaa.. sakit tu mang sakit..tp x serikk..

2mo trước

insha allah moga kita dipermudahkan urusan bsalin

sy msa ank first tak berapa nak tkut sbb xtaw rasa sakit tu mcmn..heheeh...skrg ni ank ke 4 takut sgt sbb nya bby breech 31 week juga...smog baby pusing n dpt bersalin normal...sbb bila dgr psal czer auto mggeletar takut sgt....doakan sy bersalin normal ya mommy semua....

3mo trước

mcmana sis tau breech ye? scan dkt klnk swasta ke?

sm la..sy pun due bln 9..tp kena serah diri 38 mggu jadi nye hujung bln 8..x sbr nk jumpa baby..tp dlm masa yg sm neves..sbb nk kna induce kan.. hari2 pujuk baby keluar 38 mggu ye..sbb xnak kena induce 😂

3mo trước

wahh dah ada tarikh serah diri goodluck sis 🤭 semoga dipermudahkan urusan bersalin nanti

Sama la. Saya 32 minggu. Semua perasaan ada. First baby pulak. Lepasni ada org baru dalam rumah kami and things will never be the same lagi 🤣 Marila kita bermata panda sama2.

sya pun x sbr mlhrkn kak.sbb rndu2 bju2😂😂tpi sma mcm akak.,,wlaupn ni anak ke 3 sa mc tkut.trauma tu blm hlng2 ya.sbb 3 taun deret beranak,x smpt rndu LB

3mo trước

anak ketiga kira expert latu ada pengalaman sebelum ni . saya ni first mom taktahu la mcm mana nanti 🤭

sama lah.. walaupun dah anak KE7🥹 takut berdebar..tp hati xsabar nk jumpa anak..moga Allah permudahkan urusan kita semua nnt ya🥰

3mo trước

dah ada pengalaman tu sis , jgn takut yee mesti boleh punya tuu🤭