listing babycare slpas lahir

sabun head to toe ( dah beli brand anakku yg colour hijau) shampoo baby lotion baby oil baby powder/bedak hi moms .. sy 1st mom n confuse nak beli satu brand terus atau asing2 .. utk baby oil sy beli mnyk telon babyku . n sudoku cream for nappy rash . pstu utk toiletries ad sy tgk stu set yg ad baby bath,shampoo,lotion n powder . yg 1 set ni brand ap2 sesuai k ? ad yg pureen , anakku , johnson .. sy mcm nk ambik pureen yg travel set dlu , oke k ? sy nmpk baby care utk baby ni shj . ad lgi tak ubat ubatan lain yg kne prepared ? baby oil brand johnson yg pelbagai colour tu kan , kne prepared jgk k ? sbb ad yg wrna purple tuk bedtime . maaf terlalu panjang atau berbelit .

2 Các câu trả lời

Firstly, tahniah utk puan sbb bakal jadi ibu. Babycare ni sama mcm susu formula. Ada yg sesuai utk baby A tapi x sesuai utk baby B. Jadi kena try n error sebab setiap product, kandungan dia x sama. Nak selamat, cari product yg dari sumber organik. Utk baby oil atau minyak angin baby, yg ni ok la kalau nak beli. Utk nappy cream pun elok ready siap2 in case nanti baby ada rashes. Tapi utk lotion, shampoo, bedak semua ni x perlu lagi pun x apa sebab kulit baby sangat2 sensitif lagi2 yg baru lahir. Kalau nak pakaikan pun, elok tunggu baby dah 2-3 bulan atau cari yg product organik

terpulang pilihan masing² nak beli set ke asing. tapi boleh add on dlm list tu krim diapers. contoh, bepanthen, drapolene, sudocream. lain². cotton ball utk cuci pusat nanti. cotton bud. pengepit kuku baby yg kecik. kalau jenis suka kemas, sikat baby jenis brush tu. ada org tak sikat pun