Bilik barang baby

Hi. Rumah saya ada 3 bilik. Bilik tidur, bilik baju, bilik kucing. Soalan saya, barang2 baby sesuai letak sekali dalam bilik tidur ataupun tukar bilik baju tu jadi bilik baby? Kalau tukar, then baby cot sesuai letak mana ye? Saya confused part ni. Tapi kalau letak je sekali barang baby dalam bilik, apa pros & cons nya? Bilik tak besar mana pun.

1 Trả lời

my 2 cents, refer to yg first, tukar bilik baju jd bilik baby. And barang baby yg lama lagi akan pakai, susun dulu kat bilik bby. Make sure buang kotak or kertas, jangan simpan. Lipas suka, Rumah sy apartment ni tah ceruk mana muncul lipas😵‍💫 btw bilik yg ada barang baby ni kena beli under door insects blocker😫 Sis bawa benda yg penting nak guna lepas bersalin, contoh trolley rack, mini wardrobe for baby storage. If ada changing table biar je dia stay kat bilik baby dulu, sebab space tak muat. So standby changing mat. Second, baby cot if boleh gerak or ada roda, better letak di bilik tidur. Untuk memudahkan sis ketika pantang, tpi bby bila keluar kita taktahu dia jenis macam mana, boleh jd high demand or high need. Anak saya, sy sumbat babycot, rocking bouncer and buaian elektrik sekaligus. Sebab dia jenis pattern tukar gaya tidur🙂‍↕️ baik baik bilik konsep japanese terus jd taska ya🤣 Fyi, bilik bila byk barang, senang berhabuk. And akan ada bendasing taktahu lah akan muncul so kena kerap bersihkan. Btw ada satu group kat fb deko rumah gitu, sis upload space bilik and tanya suggestion katsana for more ideas.

2mo trước

Oh thanks for the insight! Tak terfikir pasal insects & habuk tu semua. Thank you & well noted!! 🫶🏼