Pampers anak. Skrg anak 6bulan. Dia suka meniarap... kemaluan dia n celah paha dia naik ruam merah2.

Risau jgk sbb dh sapu SUDOCREAM pon x ok jgk. Mntk pendapat ibu2 ad prnh alami or tahu ke... tq#pleasehelp

4 Các câu trả lời

anak saya bby girl baru lepas check doktor pakar kulit tadi kena mcm tu jugak dia cakap kulat disbbkn oleh najis such as air kencing dia pun boleh jadi , kalau dh jadi mcm tu kena basuh najis dia dengan air biasa jangan guna wipe sbb kuman akan terkumpul dekat situ. i pun dah try pakai sudocream mmg tak okay jugak . tadi doktor bagi ubat untuk rendam and cream utk sapu . i think suggestion i u try beli dermasol cream brand pharmaniaga. dekat farmasi ada. if elok noted me back.

sy pulak slalu pakai drypers ok je.. tiba2 makcik dtg beli pet2 tape..xnk la membaazir cuba pakai..dkt pelekat yg bahagian perut tu merah pulak..ank garu habis perut dy..merah menyala..sy dh gelabah bewak la sbb ank 5 bulan meniarap kan ..dy x selesa..skali angkat baju terus dy garu perut..kesian tgk.. dulu xde cmni..

Cuba tukar pampers. Dulu saya pon camtu jugak,da sapu nappy cream pon masih sama kerap ruam. Dan saya tukar pampers huggies nature made. Harga keras sikit,tapi tu je yg sesuai utk anak.

sy guna tepung jagung shja bila naik merah2 dkt bahagian kemaluan & celah2 peha.. mmg berkesan drpd pakai cream