Hari ke 17 berpantang

Rasa terkilan sgt² dengan suami tak tahu la nak cakap macamana. Dah 4 hari sayur sawi dalam peti habis. Tiap² hari makan nasi putih dengan ikan bakar je. Dah suruh banyak kali p beli tapi dia buat tak tahu. Dulu dia beria janji dengan mak, nak jaga kita sdri dlm pantang. Mak x bg mula² tapi lepas dia yakinkan dia nk jaga, nk bertungku, bawak p urut bidan dan masak semua tu, mak pun dgn berat hati lepaskan kita balik. Mula² balik ok lagi dia buat. Masuk hari ke 9 dh nampak malas dia. Suruh kita bertungku sdri. P berurut bawak sekali je lepastu diam terus. Kalau lapar suruh kita masak. Kerja rumah semua la kita buat. Skrg yg paling menyakitkan hati dan paling sedih, bila harini kita terkena buasir sampai terkeluar daging. Nak berjalan ya Allah sakit sgt. Panggil dia masuk bilik kejap cakap suruh tgk sesuatu. Dia tak nak, ckp geli. Cakap tgk jela, dia tanya kenapa kenapa kenapa? Bila kita cakap, daging j*bo aku terkeluar dah. 4hari aku makan nasi dgn ikan je. Ko tgk apa jadi ? Dia tanya habis dia nk buat apa ? Bawak p hosp ke atau nk p beli sayur. Nak beli brapa hinggit sayur ? Aku mls dh nk ckp byk. Benda dh keluar. Aku ni dgn menyusu anak lagi. Nak buat kerja rumah lagi. Dah la. Ko keluar dri bilik. Aku nk sapu ubat. Aku tak nk tgk muka ko. Dia tanya marah dia ke ? Wtf.. Aku letih terlalu letih..

5 Các câu trả lời

sis, saya rasa awak burnout. Better awak balik rumah mak awak, takut meroyan. Benda ni bukan main main tau, emosi orang lepas bersalin lain

better g pantang rmh mak.. sy tkut lma2 nnti sis meroyan sbb stress.. laki blur gini mmg payah nk handle.. sis sabar n tabah ya sis..

sian nya awak, baliklah kerumah mak biar mak awk yg jaga klau duduk dgn husb takut nnty awak baby blues

dia tanya nak dia buat apa tu, sis jawab nak dia hantar sis & baby balik rumah mak semula.

call mak awk.