Pengalaman Bersalin Normal, Anak First, Tanpa Gunting Dan Tanpa Jahit

Ramai yang mintak tips dengan sy untuk bersalin normal tanpe gunting and jahit.. Sebenarnye, sy sendiri pun xsangke yang sy dapat lalui bersalin normal, anak first, tanpe gunting dan tanpe jahit.. Tapi ape yang sy lakukan semasa proses bersalin, -push baby ikut arahan dari doktor + nurse, -bile jalan betul2 bukak 10cm baru sy push, -kena pandai tahan nafas and curi nafas, -push baby macam mane kite hendak membuang air besar -make sure kite push, bukan riaksi pade mukw, tapi gigi.. Kite kene kacik gigi kite kuat2 mcam nak marah and sambil push Bagi sy tu la yg penting.. ?

1 Trả lời

Kalau jalan belum buka 10cm kena buat apa sis? Jangan push dulu la ya? Atau jgn push kuat dulu?

5y trước

Masa tgh contaraction tu sis buat apa ya? Nak bagi cepat buka jalan full 10cm