Baby kurang gerak

Puasa hari ni Sy berbuka pukul 10 phi lagi sebab baby MCM kurang gerak..biasa Sy MKN manis n minum ais baby terus tendang perut..Skrang ni slow jer..perut pun ngeras jgk kdng2 tpy bukan kerap ...Nk tanya bahaya tak ye kalau Sy xpergi hospital lagi btw Sy dah 37mnggu ..xde keluar sporting ke apa..cuma SMLM jer TDR rasa cam senggugut.. Tpy xde la kerap sngt..lenguh2 pinggan camtu ..Sy takut kalau pergi hospital xde apa2 nurse marah suruh balik..Buntu JFK Sy xsenang duduk fikir baby ni ..dah pujuk baby toy baby cam slow jer HRI ni..

1 Trả lời

pergi hospital xde ape² sis ckp? kurang gerak tu bahaya sis, 37w sis, bby dh besar, ruang dlm tu dh sempit, byk kemungkinan boleh berlaku contoh tali pusat terbelit baby so baby susah gerak .. better gi hospital je sis check .. jantung baby tu penting, takut fetal distress .. mmg proceed czer ..

3mo trước

alhamdulillah xde pape .. okay sis bedrest ye 🥰 semoga dipermudahkan urusan bersalin nanti 🤲