Vitamin C Cebion

Pregnant boleh minum vitamin ni x?

Vitamin C Cebion
10 Các câu trả lời

sy keturunan ada stroke tak boleh minum jenis mcm tu sbb mudah dapat angin ahmar dan kembung perut sentiasa lepas minum, makan obimin pluz la kalau nak extra vitamins tapi apa2 refer kepada doktor sbb mereka lagi tahu kesihatan awk drpd org lain 🥰

Keperluan Vit C untuk ibu mengandung cuma 100-200mg saje sehari, bila terlampau tinggi kandungan mg buah pinggang kita terpaksa bekerja keras.. Dr dekat kk yg share maklumat 😊

3y trước

yup..sy tny doc saya pn dia ckp bnda yg sama..dia kta ckup dh ubt tambah drh yg kita mkn tu dlm tu pn dh ad vit untk ibu mngndung..tkut jgk klau terambil lebih..jdi skrng hnya fokus yg ubt tmbh drh jee..

Sy ada tnya doktor, doktor ckp xsuggest, sbb ada kndungan dlm vit trsbut yg xsesuai utk ibu mngandung, sy pn xsure nm scientix dia ap, doctor suggest mkn yg jnis tablet je,

kalau boleh pregnant atau tidak, jgn consume mega dose 1000mg vitamin c . buah pinggang kena kerja keras utk proses tu. badan hanya perlu dalam 100-150g sahaja setiap hari

Saya consume vitamin c dari shaklee ni.. mmg recommend from doctor.. berminat boleh pm saya🥰www.wasap.my/60197857093/Shaklee

Doktor tak benarkan vitamin C.. Cukup vitamin tambah darah saja. Tapi dia bagi calcium

Saya consume vitamin c flavettes 1000mg dan obimin plus dr bagi dan HB saya sgt cantik

3y trước

bukan tak sesuai untuk saya tapi vit c sepatutnya 500mg sehari je puann

saya tanya dokter dan dokter tak bagi ibu hamil amik apa2 jenis vitamin c

Sy amalkan vitamin c shaklee ni...

tak