SPOTTING 6weeks Pregnant

Pregnant 6w tapi tiba² ada keluar darah mcm darah haid.. spotting biasa atau kemungkinan keguguran?

12 Các câu trả lời

sye dulu anak first ad spotting coklat ii merah gtu jugak 2/3 hari gtu..mula ii google ase macm normal sbb dokter ckp penmpelan.tp lepas seminggu ase macm gastrik yg kuat tp bukn kat ulu haty.tapi kat ari ii.smpai sye xleh tegak kan badan..saye berjalan bongkok sbb terlalu sakit..pegi klinik kk.die kate normal bagi ibu mengandung kalau gastrik.tp gastrik sye x baik ii dh seminggu lebih..sye pegi klinik swasta scan dokter kate luar rahim(etopic) sedih sgt..bby dh ad jantung n aktif 10 week..tp ap boleh buat kalau sye simpan membahaya kan nyawa sye sendri..klinik refer terus hospital besar terus kne operate buang..

Sis mana satu? Spotting ke darah macam period? Spotting and darah macam period 2 benda berbeza sis. Kalau yang keluar tu spotting dia macam coklat coklat. Kadang berlendir kadang kering. And tak banyak. Besar besar duit syiling je. Kalau fresh blood macam period tu bleeding dah tu. Freshblood tak normal in pregnancy. So kalau bleeding sila ke klinik dengan segera. So yang mana satu? Spotting ke bleeding?

melalui pengalaman sy, anak 1st Ada spotting tp tak fresh. dy mcm coklat yg di calit bgtu saja.. slama 1 minggu, doc ckp itu penempelan.. anak ke 2 , usia 8 week, sy gugur .. pertama tu kluar spotting juga.. tp merah menyala, pg klinik scan.. kantung kosong, sminggu kmudian... kluar darah fresh bserta contraction, mcm brsalin..

pngalaman sye ye.. check upt positif.. tp sye x peg scan lg sbb masih awal.. ble 5 weeks+ 6 days, klua drah mcm period.. peg klinik Dr scan xde kantung pun.. sme ade gugur atau bru nak jd Dr ckp.. tp sye rse x jd sbb darah tu bterusan klua smpi smggu.. lps smggu scan blek memg kosg.. jd Dr kte sye chemical pregnancy..

awk kena faham kan dulu maksud spotting sis. kalau dah awak dah kata keluar mcm darah haid itu bukan dikira spotting. keluar darah tak kisah la banyak or sikit diawal kehamilan adalah tidak normal. ada bnyj sebab kenapa keluar and hanya doc yg check boleh diagnosed awak. jd sila ke hospital berdekatan.

Pernah spotting jugak smpai sminggu masa 6weeks pregnant. Alhamdulillah takda apa2 skg anak dah lahir 2 bulan lebih. Kakk ipar sy pun cerita dia spotting ank first dlm 6week preg jugK.. tapi kalau darah fresh & ada sakit better pergi klinik or hospital ya sis

Awak cakap keluar darah macam darah haid. Tak normal, pengalaman saya mcm ni la, 1st dqy keluar spoting ja, 2nd day kluar mcm darah haid yg banyak.. 6w dan keguguran.

any darah yg keluar sewaktu pregnant xnormal. blh jd sbb penempelan, blh jd tanda2 miscarriage. apa2 pun trus ke hospital ye untk doc chck.

normal xkluar drah mcmtu sis. paling tidak spotting skit tu on merisaukn juga.. pergi hosp chek ka , klinik swasta scan kandungan ya..

takde siapa boleh tahu. doktor pun kena check baru boleh tahu. jadi gi jumpa doktor.