Kerap tidur

Pregnant 6 week lebih, sekarang kerap tido badan rase ngantok je. Sebelum pregnant tak pernah tido siang. Tapi bile pregnant ni makin kerap tido siang. Cube tahan mate tapi bile letak je kepale dekat bantal auto terlelap 😂 Normal ke tak ye ?

19 Các câu trả lời

Tido je sis , mcm sy sblm ni keje bila dh berbadan dua ni husband suruh benti keje sbb dia xnk ada effect pape kt bby,time sy awl2 kandungan cam sis sy tido je keje ,sblm ni mmg xpenah tdo ptg,tp ltk kjap je kpla automatik akn lena 😅 skrg da msuk 5month ha tau la camane seksanya xdpt nk lelap mata ,pusing knn sakit ,pusing kiri sakit 😅 bby smkin mmbesar kn mmg byk la part yg sakit tu..1-4 month bdn sy mmg lemah sgt,buat keje kejap mudah mengah & penat,selera mkn tu xyah ckp pape pon xleh nk telan,nk2 lg nasi,mata asyik ngantok nk lelap je keje,tp Alhamdulillah masuk je 5 month sume tu dh hilang,mengah sikit2 tu ada la..tp depends atas tubuh badan masing2

normal kot. saya dari 1st trimester sampai dh hujung trimester ke 2 kerap nk tidur je, sampai mata pun jd sembab dh 🤣 saya tinggal dgn mertua, nasib mertua faham. kerja² rumah yg berat mmg saya tak buat, apa yg suami saya nk makan baru saya masakkan. kalau tidak mertua yg masak sebabnya kadang tak boleh telan air tangan sendiri

2y trước

kalau mentua masak oke je makan 😂 bukan x sedap tp malas nak masak 😂 haha

Sama mcm sy sis, sebelum preggy jarang sgt tido siang. Tp masa baru lekat ituhari, wajib tido siang walaupun malam tu dah cukup tido🙈 nasib baiklah kite ni housewife je,boleh lah layankan je mengantuk tu hihi. Lps tu kdg2 bdn rasa seram sejuk kena pakai stoking. Skrg dah 10weeks klu tido malam berpeluh2 pula sbb panas 😅

Saya pun 6 minggu🙈 Memang kerap sangat tidur siang. Kalau masuk office, time lunch tu mesti curi masa nak tidur, dapatlah tidur 20 minit walaupun sekejap. Malam pukul 9 dah tidur haha. Nasib baik Isnin Jumaat work from home. Kalau tak tidur siang, malam tu kepala berdenyut🥲

normal sis. sy dr awal tau pregnant smpai habis trimester 1 mmg asik tdo. lepastu tak masak smpai g umah ipar makan. bukan malas tp bila masak sendiri tak selera. asik nak tdur 😞

Normal sis sy jenis susah tido sng busy dgn anak2 bila dh lekat pregnant tu asyk tido je cek rupanya pregnant.Skrg pn kerap tido🤣

tidur lah sis. tidurlah sepuas-puasnya. bila dh ada anak, kita dah takde waktu nak tdo. tambah lg kalau anak jenis high need.

tido je.. nt akan ada waktu x blh tido mlm.. klau dh ada anak nt x pyh citerlah mmg ya dh kita jd kurang tido ..

saya dh 7 minggu lebih,tapi nasib take rsa ngantok jer masa kerja😂..kalau dh smpai rumA confirm tertido

sy pon kerap tido siang masa awal2 prgnant. dsebabkan kuat tido tula baru taw lahh pregnant rupanya 😆