Fibroid sewaktu hamil

#pregnancy Salam. Saya ingin bertanya ada sesiapa pernah mengalami fibroid sewaktu hamil? Ada cara untuk hilangkan atau kecutkan fibroid?. Saya sedang hamil 3 bulan dan fibroid ini menyebabkan saya sukar kencing/kencing tidak lawas dan terpaksa menggunakan bag kencing untuk sementara waktu. Fibroid saya semakin membesar sejak dikenalpasti sewaktu keguguran tahun lalu. Ibu-ibu boleh bantu saya. Terima kasih.

2 Các câu trả lời

Hai sis, sya dh 27week n ada fibroid, masa tremester 1 dulu fibroid sya besar 10cm,tp sya start diet mkn, n ambil vitamin juga, msuk tremester 2 fibroid sya dh mula mngecil ke 5cm,alhamdulillah, apa yg pnting sis kena jga mkn ya, ayam, daging, gula, soya tu semua boleh mnyebabkn fibroid aktif jd besar, so tukarlh mkn ikan, sayuran hijau, minum sdu kambing yg ada skli cmpuran mknan sunnah ya, in shaa Allah fibroid x kan aktif utk mmbesar,

Waalaikumussalam, maaf setakat ni saya takde experience kena fibroid. Saya doakan awak supaya dikurniakan kesembuhan, kesihatan tubuh badan dan dipermudahkan segala urusan. Allahumma Aamiin 🤲🏻 Mungkin Ibu2 lain boleh tolong share pengalaman untuk masalah fibroid. #TAPsupermoms