baby umo 2bulan, lahir 2.7kg 1 month : 3.3kg 2 month : 3.9kg, tinggi bby okay perlukah sy risau 😌

7 Các câu trả lời

ank sya pulk wktu lahir 2.8 sekrg dh 2bln🥰 berat dia 4.6 sya x bgi susu apa pun selain dari susu badan... alhamdulillah ank sihat"..... wak x perli risau tu semua dari perkembangn baby jga kdg ada lmbt kdg ada yg berat bdn terlalu berat sampai x sesuai dngn usia mereka... yg penting ank wak sihat 🥰 tu jerr

2y trước

sama lah ,,lahir 2.545skrg masuk 2 bulan 4.4

Same here sis.. Baby sy lahir 2.57kg, fully bf.. 1st month : 2.98kg 2nd month : 3.4kg Dh bt blood n urine test, all normal. Doc suruh topup susu fm if xdak kenaikan berat badan >1kg by next checkup.. 😭

Kerapkan penyusuan pd waktu mlm sis, susu ibu byk lemak masa tu ❤️ klau baby tak nak bangun, boleh basahkn kaki baby utk kejutkn dia.

Sama la kita.. Risau kan x naik sgt berat.. Doa yg baik2.. Semoga sihat2 je anak kita yer.. ☺️☺️

awk fully breasfeed ke? kalau ya, awk marmet dulu susu supaya baby dpt lebih hindmilk..

masa checkup nurse takde cakap pape ke? bmi menaik tak?

2y trước

1month berat bby paras kuning masa tu bby berat 3.3kg, masuk 2month jatuh merah sebab tinggi bby dh 56cm tpi berat dia cuma 3.9kg

sama bby sy lahir 2.7kg 1 bulan 4.7kg 2 bulan 5.6kg

2y trước

awak bg susu badan je ke?