hi. nak tanya, 9week, boleh makan petai tak? teringin sangat nak makan petai 🥺😭

18 Các câu trả lời

Tiada masalah nak makan petai cuma biarlah berpada pada. Ingat orang sekeliling juga risau kentut, berak kencing melekat 1 rumah bau petai 🤪 Cuma kalau dah dekat due kurangkan makan makanan berbau kuat macam petai, durian, jering etc. risau pengsan doktor n nurses dlm labour room tu 😂

saya suka makan petai, sblm pregnant makan petai xde masalah. tapi tengah pregnant bila makan petai saya perasan badan senang berangin 😅 jadinya saya stop makan dulu. boleh je nk makan xde masalah tapi berpada pada hehe

mesti la boleh🤣🤣🤣takde masalah pun nak makan petai since petai ni sejenis sayur ulaman. cuma nnt nak bersalin jgn craving sambal petai pulak hehe nnt kang satu hospital bau petai🤣🤣

2y trước

takdenya sis hahahah banyak khasiat petai ni

saya makan je awak tapi sbb dah lama xmakan , bila makan terus ke toilet berkali² 😅 masa mengandung badan cepat masuk angin kalau salah mkn.. kalau risau rebus dulu petainya baru mkn..

boleh je.kalau sis x da alahan dgn petai..... sy since mengandung makan je.. tpi kalau dkt2 due nnt stop makan🤣tkut misi n dctr yng sambut baby pengsan dlm labour room🤣🤣

Boleh je. Cuma time ada checkup, beberapa hari sebelum elakkan. Nanti berbau awk. Kesian patient lain, nurse dan doctor. Lepas tu nak dekat due. Elakkan la awk

saya sarankan jgn mkn petai saya awal2 mkn petai lah teringn punya pasal mkn smbl petai.strt dari situ saya kena serang gastrik.petai ni angin taw.

Saya dulu makan petai..dalam 4-5biji untuk lepaskan keinginan masa tu da 10-11weeks..masuk 20weeks ke atas,saya makan sepapan😂

boleh je awak. saya makan je. tapi time nk p checkup tu kalau blh xyh la makan . sat g bising nurse yg cek urin test to😂

lebih kurang sama minggu saya 10 week da haritu teringin so makan sikit la tpi lps mkn tu asyik terkentut kentut je 🤣