apa itu contraction. rasa dia mcm sengugut ke ? saya 37weeks 2days

1 Trả lời

Hi sis. Siapa cakap macam senggugut tu I tak sure betul ke tak sebab bagi I tak sama langsung 🤣 cuma kawasan yang sakit tu kawasan senggugut. Cuma contraction tu rasa tak selesa & sakit pinggang ke seluruh perut & perut tu mengeras. Nak buat apa pun tak boleh. Duduk pun tak selesa berdiri pun sama. For me, selagi tak experience sendiri, selagi tu you takleh bayangkan. That’s what happened to me. Contraction dah 2 hari pintu dah bukak 3cm i boleh tak perasan. Tu pun sebab adik I paksa pergi check. Kalau tak, memang terberanak kat rumah 🤣

1y trước

As long you rasa baby kicks kurang, terus je pergi emergency. Even baby kicks 10, tapi you sendiri tahu baby you kicks punya pattern. If you rasa tak sedap hati and rasa baby kicks tu tak macam selalu, pergi je. Cakap baby kicks 3-4 🤣 if you cakap cukup 10 dia tak entertain