Sya nak tnya ibu hamil normal ke 17week xrasa apa2 lagi tendangan baby ?

12 Các câu trả lời

Normal je tu. ikut badan rasanya. Saya first pregnancy 17w dah rasa mcm ade geli2 dari dlam rahim mcm ade yg bergerak2 dlam, luar x nmpak lagi. Skrng 19w2d dah makin kuat rasanya kadang blh nmpak dari kluar kjap bila dia tendang. Mungkin jenis perut kulit nipis kot 😅

saya first baby jugak, sekarang dah 18w6d active ya rabbi. bila kacau dia, dia tendang balik tangan kita … dlm sehari lebih 6 kali boleh rasa dia gerak. dia berpusing pun dpt rasa jugak.. tengok pada badan jugak kot awak . saya jenis berisi, tinggi 160cm berat 73kg

1y trước

Syaa tinggi 160cm berat 41kg

Normal je . Kalau first prgnnt 20minggu ke atas dah boleh rasa . Ada yg lagi lambat dri tu . Tapi setiap 1bulan atau 2minggu sekali boleh je g scan klinik luar . Untuk pantau pkmbangan bby . Kalau nak harap kan appoimnt kk lama lah 😂

Awal2 ni dia ada gerak tp x kuat.. Soft jew.. Mcm sy 18 weeks sy rasa geli2 kt perut bila baring, now 20 weeks dia tendang mcm main bola kt dlm perut sy 😅

Nk msuk 19 lg 2 3 hari dh. Still xrasa sgt. Penah la rasa mcm kena kick tp entah iye entah tidak kick tu. Hehe

selalu kita bole rsa tendangan bila da 19week keatas.. and ikot pda ketebalan kulit perut jugak

saya esk dah masuk 21 minggu tapi belum rasa apa2 lagi tendangan.. ni 1st baby.. risau jugak..

sy 18 weeks bru rase ade gelembung ii mcm tuu.. skrg dah nk msuk 19 lg kuat rase baby gerak..

normal. saya 21w baru dapat rasa sis. jgn risau jgn takut. sabar dan tunggu je okay

Normal. Selalunya first pregnancy 20++ weeks baru rasa

1y trước

Ok siss trima ksih 🥰