hi nak tanya mum, normal ke kalau keluar keputihan masa pregnant. kdg bila basuh dia keluar mcm tali

7 Các câu trả lời

mine pon macam tu jugak, keluar macam tali. takde gatal, takde bau and tak banyak pon. ingatkan normal, sekali pi swab kat klinik, tersangkut gbs. dapat tahu masa 37w, so doktor kk bagi antibiotik for 10 days.

3y trước

awal preggy memang takde keputihan pelik2. bila masuk hujung2 je start keluar keputihan bertali, kadang2 ketul2. orang cakap benda tu biasa sebab nak dekat beranak, keputihan keluar banyak. tapi rasa tk sedap hati, terus pi check. kalau sis rasa macam something wrong tu, better pi check. gbs bahaya for baby.

Sama mcm sy sis lps masuk trimester kedua. Ambik masa jgk mmbasuh sbb risau tak bersih. Sy dh check sample keputihan dekat klinik haritu result ok, keputihan biasa saja dsbbkan hormon.

selagi warnanya jernih/putih & tiada bau tiada gatal2 normal je. masa pregnant memang mcm tu cuma kena pantau kalau keputihan jadi x normal

3y trước

mcm tu kira normal lagi 👍🏻

Check dkt klinik. Mcm saya pon pergi check ada kulat sikit. Doktor bagi antibiotik. Tapi normal je rasanya

Nanti boleh tanya nurse. Macam saya keputihan normal. Sekali bersalin ade gbs rupanya.

3y trước

jangkitan kuman sis d bhgian kelamin.. risiko kpd baby bila nak melahirkan scra normal.. risiko kpd baby kalau ketuban leaking..

normal tapi kalau da kerap baik g jmpa dr.

mmg cmtu