Demam kalau makan paracetamol yang 500mg tu berapa biji ye sehari boleh makan? Saya preggy 9 weeks

9 Các câu trả lời

dinasihatkan sis untuk pergi cek doc dulu spaya dpat kepastian untuk makan brpa biji. rsau terlebih dos, boleh mmbhayakn kandungan . saya dlu pon awal trimester demam selsema shingga tonsil bengkak, jadi sya jmpa doc untuk cek, takut nak makan sebarangan ubat sbb kta xtahu kekuatan ubat tu mcm mna.

1 biji cukuplah.. tp klau rasa blh tahan badan x pyh mkn.. rehat je jerlum kpla.. klau mandi.. mula dari kaki dulu lpstu last skli baru kpla

utk apa tu awak nak mkn lebih dr sebiji? sebaiknya awak minta advise dr doctor. lagi pon awak baru 1st tremister. risau

Mcm sy ituhari doc ckp boleh makan 2biji setiap 6jam jika tidak sihat. Masa tu sy 7weeks mcm tu.

maximum 6 biji sehari, tak lebih 2 biji sekali makan

Doktor sruh mkn 2biji , tp sy cuma mkn sebiji .

Trimesternpertama jgn kerap mkn panadol ya

maksimum 8biji sehari shj

Ikut atas arahan doc ya..