RAMALAN mitos Jantina Baby

Petua baby girl atau baby boy? Soalan 1: Prof Imelda, betul ke, kalau gerakan anak keras ini baby boy, kalau gerakan anak perlahan ini baby girl. Jawapannya: Ini ialah MITOS. Tak payahlah percaya. Soalan 2: Prof Imelda, betul ke, kalau degupan jantung sekitar 140 seminit ini baby boy, kalau degupan jantung sekitar 150 seminit ini baby girl. Jawapannya: Ini ialah MITOS. Tak payahlah percaya. Soalan 3: Prof Imelda, betul ke, kalau pusat mama keluar ini baby boy, kalau pusat mama masuk ke dalam ini baby girl. Jawapannya: Ini ialah MITOS. Tak payahlah percaya. Soalan 4: Prof Imelda, betul ke, kalau kedudukan baby ke kanan ini baby boy, kalau kedudukan baby ke kiri ini baby girl. Jawapannya: Ini ialah MITOS. Tak payahlah percaya. Soalan 5: Prof Imelda, betul ke, kalau mama suka makan manis-manis ini baby girl, kalau mama suka makan masam-masam ini baby boy. Jawapannya: Ini ialah MITOS. Tak payahlah percaya. Soalan 6: Prof Imelda, betul ke, bila letak soda bicarbonate ke dalam air kencing, kalau ia berbuih ini baby boy, kalau tak berbuih ini baby girl. Jawapannya: Ini ialah MITOS. Tak payahlah percaya. Soalan 7: Prof Imelda, betul ke, kalau wajah mama berseri-seri ini baby boy, kalau wajah mama tak berseri-seri ini baby girl, sebab baby girl menarik seri mama. Jawapannya: Ini ialah MITOS. Tak payahlah percaya. Soalan 8: Prof Imelda, betul ke, kalau bulan last period + umur ibu hasilnya ialah angka genap ini baby girl, kalau bulan last period + umur ibu hasilnya ialah angka ganjil ini baby boy. Jawapannya: Ini ialah MITOS. Tak payahlah percaya. Soalan 9: Prof Imelda, betul ke, kalau alahan (morning sickness) teruk maka ini ialah baby girl, kalau alahan (morning sickness) ringan maka ini ialah baby boy. Jawapannya: Ini ialah MITOS. Tak payahlah percaya. Soalan 10: Prof Imelda, betul ke, kalau warna air kencing ibu kuning cair maka ini ialah baby girl, kalau warna air kencing ibu itu kuning pekat maka ini ialah baby boy. Jawapannya: Ini ialah MITOS. Tak payahlah percaya. Soalan 11: Prof Imelda, betul ke, kalau bentuk perut ibu itu bulat dan tinggi ini ialah baby girl, kalau perut ibu rendah dan kebawah ini ialah baby boy. Jawapannya: Ini ialah MITOS. Tak payahlah percaya. Soalan 12: Prof Imelda, betul ke, kalau rambut ibu gugur dan menjadi nipis ini baby girl, kalau rambut ibu lebat ini ialah baby boy. Jawapannya: Ini ialah MITOS. Tak payahlah percaya. Soalan 13: Prof Imelda, betul ke, kalau berat badan suami bertambah ini baby girl, kalau berat badan suami tidak bertambah ini ialah baby boy. Jawapannya: Ini ialah MITOS. Tak payahlah percaya. Soalan 14: Prof Imelda, betul ke, kalau ibu tidur mengiring ke kanan ini baby girl, kalau ibu tidur mengiring ke kiri ini ialah baby boy. Jawapannya: Ini ialah MITOS. Tak payahlah percaya. Soalan 15: Prof Imelda, betul ke, kalau kulit ibu semakin hitam ini baby boy, kalau kulit ibu semakin cerah ini ialah baby girl. Jawapannya: Ini ialah MITOS. Tak payahlah percaya. Soalan 16: Prof Imelda, betul ke, kalau ibu hamil makan banyak daging ini baby boy, kalau ibu hamil makan banyak seafood ini ialah baby girl. Jawapannya: Ini ialah MITOS. Tak payahlah percaya. Soalan 17: Prof Imelda, betul ke, kalau buat hubungan kelamin 2-4 hari sebelum ovulasi ini menjadi baby girl, kalau buat hubungan kelamin semasa ovulasi ini menjadi baby boy. Jawapannya: Ini ialah MITOS. Tak payahlah percaya. Soalan 18: Prof Imelda, betul ke, kalau nak baby girl makanlah makanan beralkali, kalau nak baby boy makanlah makanan berasid. Jawapannya: Ini ialah MITOS. Tak payahlah percaya. Soalan 19: Prof Imelda, betul ke, kalau nak baby girl buatlah hubungan kelamin bersama suami sebelum waktu subuh, kalau nak baby boy buatlah hubungan kelamin bersama suami selepas waktu subuh. Jawapannya: Ini ialah MITOS. Tak payahlah percaya. Soalan 20: Prof Imelda, betul ke, kalau nak baby girl kena curi tudung periuk jiran. Jawapannya: Ini ialah MITOS. Tak payahlah percaya. Soalan 21: Prof Imelda, betul ke, kalau nak baby girl kena baca surah Mariam saja setiap hari. Jawapannya: Ini ialah MITOS. Tak payahlah percaya. Soalan 22: Prof Imelda, betul ke, kalau nak baby girl kena curi selipar orang. Jawapannya: Ini ialah MITOS. Tak payahlah percaya.

1 Trả lời

soalan 17 tu, betul sis. dlm sains mmg ada. nak anak girl sebelum waktu subur dlm 2 ke 3hari kena bersama. sbb sperm x tahan lagi lama and berenang agak slow berbanding sperm y. mkna nya sperm y dh sampai dulu sebelum ovum keluar. and sperm x sampai tepat wktu ovum keluar. sperm x chromosome, utk baby girl. sperm y utk baby boy. and bila nak baby boy, bersama dlm tempoh 24jam waktu subur. sebab sperm y berenang laju dari sperm x. kalau ingt dulu wktu sekolah mmg ada belajar psl sperm x dgn y nii.

1y trước

atas izin Allah swt. janji dah usaha,kalau memang Allah izin kromosom Y yg menang maka jd la baby boy, kalau kata kromosom X yg menang jd baby girl 😁. tapi kalau buat survey, ramai je yg jd sebaliknya. kalau tanya doctor Pakar memang depa takkan setuju, depa cuma akan jawab hanya Allah swt yg tahu. x kira doctor muslim or non muslim memang tu la jawapan.