perut selalu sakit

Perut Saya selalu masuk angin . Apakah tidak mengangu kandungan Saya ?

9 Các câu trả lời

Baru2 pregy mmg gitu perut selalu masuk angin.satu lagi horman dlm badan kita berubah.tambahan kita tak selera mkn dan mkn pun tak teratur tu yg senang masuk angin.mcm akak smp 4 bulan jugak mcm tu..lepas tu dah ok..ni dah masuk 7 bulan kerap rasa lapar lambat mkn terus masuk angin jadi gastrik..tak menganggu kandungan kita tapi kita akan rasa tak selesa lah perut berangin jgn biarkan nti jadi pedih ulu hati nak mkn pape pun tak boleh hanya mkn bubur je.

Kena kerap makan sis bila masuk angin. Kalau tak makan yg akan ganggu kehamilan contohnya, baby tak cukup nutrient, baby kecik, ibu kena gastrik.

Tak bahaya. Itu antara kesan awal preggy sbb perut kosong & kadang selera makan berkurangan sehingga mengganggu keselesaan rutin

Makan sikit tp kerap. Kalau saya tiap 2jam sekali harus isi perut. Haha. Klo tak angin psti datang.

Tak gnggu.tapi kurang selesa kan..mkn sikit tapi kerap.jgn biar perut kosong.

Normal sis. Kena selalu makan kuantiti sikit dalam 30 minit sekali.

xpe sis.. normal tu.. kerapkan mkn dlm kuantiti cket..

Sy pun selalu masuk angin sis. Kalau xisi jadi loya

Normal......