39W5D

Perut mengeras saja tak rasa sakit, tiada bloody show dan sakit kontraksi yg kuat.. Perut mengeras tak tetap tapi setiap jam mengeras? Perut mengeras drpd tghari sehingga sekarang

39W5D
7 Các câu trả lời

Bersalin yg last tahun 2016 .perut mengeras on off .saya boleh gi shopping lagi ..tapi hati rasa tak sedap masa tu baru 37w 6 d .terus pergi hospital doktor check dah bukak 3 cm .tapi contraction apa memang takde .lepas kena check laluan tu terus air ketuban pecah.terus kena tahan wad malam tu tido nyenyak kat wad sebab contraction apa pun takde.esok pagi baru ada contraction itupun mild. doktor check dah 5 cm .tolak lb 20 minit terus bersalin .masa bukaan full baru rasa bebetul sakit terus push baby keluar.nasihat saya kalau perut mengeras.konsisten terus la ke hospital lagi lagi yg bukan bersalin anak pertama.

5y trước

Amin, amin

Baru td siang bgtw nurse yg perut sy dh dua ari keja mngeras je tp tak sakit.. So sy was² la nk p hspital.. N nurse pesan kalau makin lama makin kerap keras, terus je pergi hspital.. Tu pn salah satu tanda jgk.. Xsemestinya kena tnggu sakit, pecah air ketuban or turun darah... Tp sy xprgi pn hspital sbb hari ni perut dh kurang mngeras...

Saya perut mengeras je sis. Tkda tanda or sakit lgsg. Pergi hosp dh buka. Esok malam tu bsalin. Kalau makin lama makin kerap, blh g hosp dh ye sis.

5y trước

Oo bole jadi juga ka sis.. 😅 Ok sis.. Tq share info ya

Cpt2 pi hospital sis.. sbb nurse pnah bagitau sya .. klu mengeras lama kna pi .. sbb takut baby hypo atau baby pengsan ke apa ntah..

Hai sorry nak tanya.. Apa maksud perut mengeras ya? Rasa mcm mana? Sbb saya pregnant anak first

5y trước

Owh mcm tu.. Tq sis

Sama.. tp ni boleh dikatakan 10 minit skali.. nk g mnyerah ke tgu last cek up kamis 😅

Tq share 😊