saiz perut

perut besar ke kecik ke tak jadi masalah sebenarnya .. abaikan je tguran2 makcik bawang .. yg penting baby kita sihat2 kan ?

19 Các câu trả lời

Betul sis.. Sy besar perut, scan 38week berat baby dh 3.7kg.. Jadi masalah jg sebab kena induce. Dah masuk ubat sekali sampai bukaan rahim dah 3cm tup tup terpaksa czer pula sebab takut sangkut.. Fyi, i kecik orgnya. Tak payah fikirla cakap org luar sebab yg merasa tu kita sendiri.

betul...dapat perut kecik dan baby sihat tu bersyukurlah....saya yang baby bump besar ini, hari2 serabut pikir nak tutup dia macam mana....semua baju dekat almari pun dah tak muat, keluar jalan2 pun saya dah malu...sebab orang sekeliling dok tengok perut saya...

Saya stress bile org kate perut besar.. Pastu acah2 kate die dulu mase first pregnant 5bulan xnmpk ag.. Erghhh dlm hati saya bengang.. Pastu nk je saya sound yg skrg ni dlm perut xde baby, yg kembung jugak tu knpe an.. Xkempis2.. Geram saya..

Betul. Risau bebeno lahai perut tu x membesa. Bila perut besa nnti ada je orang mengata. Babat tebal la, lemak selambak la. Kita tahu kesihatan kita dan baby da bagus dah. Janji semua sihat dan selamat sampai bersalin nnti.

Mcm sy org ckp perut tebal..haha nmpk besar sgt ke ape..biarla..sy jwb gini je..xde pon doct ckp perut besa tnda baby sihat or sebaliknya..buat pekak je la sbb dh besa buat pekak

Sy dah 33weeks..bangga je bila org kata perut kecik.. Hihi... Bg sy lnsg xde mslah kalau perut kecil atau besar.... Yg penting anak dalam kandungan sihat walafiat.... Amin...

Sy pom sama, ramai tgur 6 bln perut kecik.. Hihi.. Tp sy donno je sbb bru lpas scan dr ckp berat baby seiring dgn weeks😬😬

haah. betul. tak paham la kenapa bila ada baby perut kena besar kemain. hahahahahaha kang dpt kembar bukan diorang jaga.

Kalo makcik2 ckp kcik kdg blh jwb ckp xpela bby kcik.. Sng nk push keluor... Perut xgebeh sgt... Nmpk remaja... 😂😂

smlm saya g clinik ada akk ni ty kamu bape bulan? saya 14week.. ehh sama la ngan akk tapi perut kamu nmpk besa 😒