Khas Utk "Suami"

Pernh x korng kne maki hamun dgn bini yg tgh emosi xstabil d sbbkn preggy??

24 Các câu trả lời

Biasa la 2 en. Suami... Maafkan lah pn. Isteri... Bkn d pinta jd cm 2...hormon x stabil... Akal x waras... Klu la en. Suami bleh rasa sama apa yg pn. Isteri rasa masa mengandung... Rasanya, tobat x nk... Jd, maafkan mereka... Jaga emosi pn. Isteri... Sentiasa buat dia d hargai... Tlg buat keja rmh... Tlg masak... Tlg jaga ank... Klu bleh, bg isteri rehat je... Bru dia x penat, x de la nk membebel or maki hamun... Pengorbanannya tidak terbalas...maafkan lah dia... Doa smoga pn. Isteri d permudahkan sgla urusan...

Suami jd romantis dan lebih mengambil berat sikit psl kandungan isteri bila isteri tgh pregnant.. inshaaAllah isteri akan sng hati, kurang stress dan rasa sgt d sayangi.. Kurang pergaduhan ketika mengandung. Suami kena banyak main peranan ambil hati isteri.. Manjakan isteri. Hehe.. Pengalaman sendiri.. X minta.. Tp suami mmg jenis happy bila tahu isteri pregnant.. Alhamdulillah..

sya maki sekali pukul smpai lebam2 dia layan jerr,tpi smpai tahap tk tahan dia kluar dri bilik.. lps tu pujuk ajak mkn mcm2,buat kn air,belikan mknan mcm2 sya buat tak thu.. sehari sya berkurung dlm bilik tk mkn tk mnum... tahap lapar dh kmuncak sya trun bawah beli mknan sndri..

5y trước

tapi esok dia sya mnta maaf juga sbb sya prsaan dia tengah sakit,sekali tengok berlebam segala bahu blkng betis.. sbb sya prnh bljr body art jdi keras sikit tngan tu😂😂😂

Emosi tgh xstabil. Normal la. Kdg stress pregnant ni lain mcm. Kena banyak sabar. Pujuk elok2. Cuba dgr apa masalah dia. Biarkan dia luah. Kalau bleh peluk dia. Bukan apa. Kdg dia banyak pendam. Tambah2 pulak sakit and penat time preggy dia sorg je rasa.

Normall lah tu..saya pun marah2 suami time awal preggy.. Dia hanya mampu tahan jer kena marah 😂 lepas marah suami, tiba2 rasa menangis pulak sebab tlampau sensitif n emosi..saborr jer lahh bila isteri tgh pregnant tu marah2 tak tentu pasal 😂😂

Normal bro... these women are just not their normal selves. It feels unfair, but would u be any different in their shoes? I had a toothache and I was cursing like a sailor.

5y trước

No wonder Malaysian call matsalleh origins from mad sailor hahahhhaha

Suami marah sy Ada la...rasa dia punya pembawak lagi truk dari sya....pegang pn x boleh dia kata geli🤣kadang2 terasa Hati gak..tpi sy Cuba fkir positive.

pernah dlm hati.dpn2 buat muke ketat je.tp lps tu rasa berdosa plak.mntak maaf jela.wlaupun dia kata xpe.so suami2 kena byk bersabar ye..maaf kn jela bini tu..

saya sebelum preg mmg jenis cepat marah dan merajuk, asyik kena marah je dia tapi bila preg elok pulak pangai hahahaha sabar lah ye encik, biasalah tu emosi org preg ni 😂

5y trước

kan, ttiba masa preg boleh pulak bincang hahahahaha taktahu apesal, malas nak stress cuba sedaya upaya pikir positif je

Sy klo maki hamun suami.. Dia maki sy balik...😂sbb kmi dua2 pns baran.. Then DA redha.. Mtk maaf balik kt suami.. Syurga bwh tapak kaki dia.. Hehehehe