Strech mark

Pernah tak sape2 yang rasa pedih sangat dekat strechmark yang dkt perut tu masa pregnant? Pedihnya tu rasa macam luka. Saya skrg dh 8 bulan/33w dan ade strechmark dekat bahagian bawah perut je setakat ni. Biasanya orang akan cakap strechmark ni gatal. Tapi saya x gatal pun, cuma pedih mcm nk terkoyak rasanya ? Malam ni kalau x tahan sgt nk p klinik, tapi nak tahu jgk lah. Normal ke tak sebenarnya pedih mcm ni? Tq pada sapa yg blh share ❤

1 Trả lời

Selalunya kulit kalau pedih tu sebab dia kering. Try sapu lotion atau minyak. Amalkan.

5y trước

Ouhh die pedih sbb kering ke.. 😯 sy ingatkan kenapa lah. So sy x isi lah ape2 sbb takut effect ke ape ke kan dkt kulit tu.. okay2 sy cuba isi minyak atau lotion.. thank you yaa