Terjatuh masa trimester 3

Pernah ke terjatuh masa trimester 3? Boleh keguguran ke klu terjatuh waktu tu?

5 Các câu trả lời

Sy pernah jatuh dekat market jual ikan.. tergelincir masa nak turun.. bagitahu husband.. terus dibawa ke klinik.. terus scan.. alhamdulillah.. baby okay je.. pintu rahim pon okay je dokter kata.. terus rasa lega.. masa tu dah 30 week..

9mo trước

Betul sis.. sebab takut ada bukaan dekat pintu rahim.. blh buat leaking air ketuban..

Air ketuban boleh leaking kalau ada hentakan yg kuat. Bahaya bila leaking, kena terus g hospital kalau tak baby lemas. Trimester ke 3 dah tak panggil keguguran lagi dah sis, tp meninggal dalam perut

9mo trước

Duduk terkuat tuu biasanya tak menyebabkan leaking. Leaking ni kalau hentakan yg bebetul2 kuat mcm bila terjatuh

Saya ada tengok tiktok dia dah trimester 3 terjatuh pastu terus kena emergency czer sebab apa tah tak ingat

sy tak pernah jatuh sis. tapi masih ada risiko keguguran kalau terjatuh. better check kat klinik atau hospital.

9mo trước

Baik sis..terima kasih sis .. akhir2 Ni slalu Sgt rse mcm Nk terjatuh je..

Trim3 tak panggil gugur dah sis. Baby akan meninggal dalam perut kalau cedera teruk