4 week 2 day..

pernah gugur 2 kali..bagi tips hamil kali ni baby sihat sampai bersalin..tq

2 Các câu trả lời

Tahniah. Gugur 1st trimester biasa nya mmg tak dapat nak elakkan sbb baby tu sendiri yg tak menjadi. Nasihat saya , jgn buat kerja berat banyakkan bedrest. Jangan terlampau penat. Makan makanan sihat, sayur dan buah. Asid folic makan ontime jgn skip. Jangan stress. Banyakkan minum air masak dan banyakkan berdoa. Mcm saya selalu baca ayat kursi dan 3kul usap kat perut dgn niat semoga Allah lindungi kandungan saya. Ikut je pantang larang yg kita dengar selagi tak melanggar hukum syarak… Selalu lah minta ibu ayah doa kan untuk awak… Lastly, kalau boleh diam2 je takyah bagitahu ramai orang awak tgh mengandung. Supaya takde mata yg dengki… Kalau orang bertanya sebutkan InshaAllah…Semoga awak dan baby selamat sampai bersalin… Aamiin…

2y trước

terima kasih..insyaallah...takot jgk nak bgtau org..nk bgtau mak ayah pon tkot sbb takot kecewa lg..sy dh ttc 7thn..ni ank 1st..

Jaga pemakanan sis. Banyakkan berehat ketika trimwster 1. Jangan terlalu penat. Jangan stress². Jangan makan pedas, berminyak. Paling penting, jangan angkat benda berat

2y trước

terima kasih sis...mudah2an baby kuat..bsok nak g o&g nak ccuk ubat kuat rahim..