Ibu, adakah anda tahu tentang Epidural?

Pernah dengar epidural? Apa itu epidural?Pasti ramai bakal ibu dan ibu - ibu yang dah bersalin pernah mendengar mengenainya. Bernahkah boleh kurangkan sakit bersalin? Ketahui lebih lanjut di sini: https://my.theasianparent.com/apa-itu-epidural

Ibu, adakah anda tahu tentang Epidural?
2 Các câu trả lời

tahu.. penah dapat..tp ximune dgn badan..trpakse doc bg ubat tido..tidokan saya sampai selamat buat operation. sbb ms lepas bg epidural tu doc toreh perut msih terasa bertapa tajamnya pisau doc duk toreh dekat perut.. lepas doc dgr saya mengucap dua khalimah syahadah doc trus panik kata alamak patient masih rasa sakit ni... cpt bagi dia ubat tido asap takut nanti pape jadi pada patient.. jadi saya pun tido la sampai slmt melahirkan.. anak saya selamat keluar dan di lahirkan pada 1240pm.. sy keluar dari dewan bedah pada 3.30pm.. kesan epidural saya dapat masa maghrib selepas selamat melahirkan..rasa kebas dari pinggang sampai ke kaki .. doc pakar bius terpksa pantau saya 24jam make sure kaki saya rasa bila kena cucuk.. doc keep datang check rasa tak kaki bila cucuk smpaila kesan epidural hilang.. saya bukan nak takut2 bakal ibu yg bakal bersalin czer... tp sy share pengalamn sy ms bersalin czer pd 2019 .. sy melahirkan ank sy pd usia kandungan sy 34minggu.. alhamdulillah skrng ank umur nk msuk 3 tahun dh.. ..mg Allah pmudahkn segala urusan mommy yg bakal bersalin nanti..Allahuma amiin..

ya tahu