Cyst belakang rahim

Perluke saya buang. Kandungan 18 minggu. Ada sape sape boleh share pengalaman. Sy buntu. Ni anak pertama sy.

6 Các câu trả lời

Macam saya, currently, at 16 weeks pregnancy. Masa 14 weeks checkup lepas, cyst saya masih ada dan ukuran kurang dari 3cm. Kalau ikut pada doctor saya, cyst ni memang perkara biasa berlaku ketika mengandung. And it is also part of the support system untuk rahim juga. Cyst akan mengecut from time to time as the baby grew. But, kalau awak punya cyst dari masa ke semasa tak mengecut and has exceeded 5cm, then, kena check dengan doctor semula.

ikut nasihat doc.. ada org bile besar kandungan.. cyst akan mgecik.. tapi kalo sama² membesar.. mmg Kene buang laaa.. risiko baby 50-50.. de kawan Sy time buang cyst time tu baby lahir tapi meninggal dunia laaa lepas beberapa minit dilahirkan sebab xcukup bulan 20w..

kwn sy mngndung ada cyst.. mmg bila dh prgy smpai 9bulan..cyst tu dh bsar jgk.. doa bbnyak.. In shaa Allah .. Allah jaga . lepas brsalin dia oprte buang cyst .. apa2 pun tnya doc jaga awak mcm mana.. smoga dpt slmatkan baby

ikut nasihat doctor sis. kalau dia advice buang better buang sis. percaya kepada pakar perubatan yg monitor tahap kesihatan awak . kalau tak trust doc tu boleh try 2nd opinion kat doc pakar hospital lain

Cyst sy tu 10 cm '9cm . Dokter kata kalau x buang, berkemungkinan pecahdan baby kurang membesar, kalau buang, 5-10% keguguran.

doc ckp ape? hal mcm ni perlu tnya doc yg jga awak.